18-06-07

Verslag echo + verslag dokter

Echografie linker hiel, 9 juni 2007:
 
Er is opnieuw een belangrijke verdikking van de fascia plantaris vooral ter hoogte van zijn oorsprong maar ook in de proximale helft van de fascia tot een dikte van 6mm maximaal. De fascia heeft een heterogeen maar hoofdzakelijk hypo-echogeen aspect en in de diepte zijn er ook verkalkingen. Geen scheur op dit moment, wel uitgebreid oedeem in de weke delen oppervlakkig van de pees. De pees rechts heeft een dikte van minder dan 4 mm en een homogeen aspect.
Conclusie: opnieuw een uitgebreide fasciitis plantaris links
 
Verslag Prof. Dr. Peter Burssens:
 
De verklaring voor de verschillende evolutie van het klachtenpatroon en de echografie, is dat platelet rich plasma (PRP), de fibroblasten stimuleert tot nieuwe collageenproductie.
 
Deze cellulaire activiteit gaat gepaard met toename in het volume van de fascia plantaris, wat dus een goed teken is dat de genezing lopende is.
 
Anderzijds is het zo dat het springen een locale piekdruk veroorzaakt die dit oedeem kan doen omslaan tot een pijnlijke zwelling.
 
Bijgevolg stel ik voor om de springtraining zeker nog uit te stellen tot 25/06/2007.
 
Op dat moment, meer dan zes weken na de injectie, begint de cellulaire activiteit af te nemen.
 
Rekening houdend met de beide verslagen en de pijn in mijn voet, zal ik normaal opnieuw met de springtrainingen van start gaan vanaf 3 juli (1x in de week).
 
C ya on the track!
 
-kiss- 

17:10 Gepost door in Sport | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

goe bezig Ik snap er geen snars van, maar de laatste zinnen zijn wel okee lijkt mij.. dus ik denk dat dat wel goed nieuws is!! Ik duim voor spoedig volledig herstel!!

Gepost door: Jelle | 27-06-07

prof. dr. p. burssens Beste,
Ben je nu aan de beterhand?

Gepost door: peter burssens | 23-10-07

De commentaren zijn gesloten.