06-10-06

Verslag Atletiek Vlaanderen

Jessica moet nog drie weken geduld oefenen
(© Marc VAN PUT)
 

05/10/06 (Gent) -

Jessica Van de Steene kreeg donderdag 5 oktober de laatste shockwave-behandeling, ze kreeg van de dokter te horen dat ze nog drie weken langer geduld moet oefenen. “Een streep door mijn rekening”, zucht de 23-jarige Gentse.


Aansluitend op de derde shockwave-behandeling kreeg Jessica Van de steene ook voor de laatste keer 24 uur gips aangemeten. “De dokter vertelde me dat ik nog drie weken niet mag lopen, ten vroegste op 26 oktober mag ik opnieuw beginnen trainen. Een streep door mijn rekening, want ik had echt gehoopt dat ik volgende week de voorbereiding van mijn winterseizoen zou kunnen starten”, zucht de 23-jarige Gentse, die sinds november vorig jaar van de ene blessure in de andere sukkelde. “Je hebt er geen idee van hoe graag ik opnieuw op een piste zou willen lopen, ik ga mijn trainer vragen om me een alternatief trainingsschema op te stellen, op basis van uithouding op de fiets en krachttraining in de fitness.”

Het einde van de tunnel is dus nog niet in zicht voor Jessica Van de Steene, de oorzaak van het hielspoor is wellicht te wijten aan slechte steunzolen. “De harde zolen die ik draag zijn niet schokdempend. Volgende week krijg ik nieuwe zolen, na een testperiode van twee weken zullen dan definitieve zolen gemaakt worden. Die moeten optimale steun geven en ervoor zorgen dat blessures aan mijn voeten voortaan uitblijven.”


Op 7 november moet ze ook nog een MR laten maken van de lies omdat ze bij strechting hinder aan de iliopsoas, tussen spierpeesovergang en bekken, blijft ondervinden. “Nog altijd de naweeën van een verrekking die ik in april opgelopen heb. De les die ik eruit geleerd heb, is dat je beter niet te vroeg herbegint, hoe groot de druk om te presteren ook is. Je kan beter een blessure eerst helemaal laten genezen. Ondanks al het blessureleed ben ik nog altijd voor het volle pond gemotiveerd, ik ben er ook zeker van dat ik nog hele mooie prestaties kan leveren. Ik hoop echt dat ik na zoveel tegenslagen en kwetsuren nog een jaartje langer krediet mag krijgen.”

 
Jacky Stijven

13:36 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.